Een echt huis om in te wonen
Een tijdloze basis is veel waard. Dit zorgt ervoor dat je praktische ruimtes creëert die passen bij de mensen die er wonen. Wist je dat je met enkele simpele aanpassingen je interieur groots kunt veranderen? Met een likje verf kun je spelen en experimenteren. En daarom heeft Corine de volgende tips voor je:

1) Plinten in de kleur van je muur
Minimaliseer het contrast tussen de kleur van je plinten en je muren. Zo creëer je op een simpele manier meer rust in je interieur. Dit resultaat bereik je optimaal wanneer de kleur van je plinten identiek is als de muur.

2) Kozijnen verven
Verfkwast in je hand en de smaak te pakken? Kom op ooghoogte en kijk eens naar de kleur van je kozijnen. Eigenlijk kun je hier dezelfde truc toepassen als bij de plinten. Heb je veel vierkante/rechthoekige ramen? Creëer rust door de kozijnen in een tint te schilderen die in de buurt komt van de kleur op je muren. Zo gaat alle aandacht niet naar de kozijnen, maar naar het gave item wat in je vensterbank staat!

Heb je openslaande deuren? Maak daar een eyecatcher van en geef ze een tint die in contrast is met je muren. Een grafiet kleur op je openslaande deuren suggereert de glas in staal look.

3) Stopcontacten
Veel stopcontacten op ooghoogte? Je kunt ze mee schilderen met de muren door ze minder te laten opvallen. Een nog betere optie is om direct een nieuw stopcontact uit te zoeken wat in de buurt komt van de kleur op je muur.

Woon je in een mooi herenhuis of een oude boerderij met minimale stopcontacten? Dan mag je stopcontact juist een blikvanger zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van een prachtige bakeliet?

Pin It on Pinterest

Share This